Czy pomożesz spełnić marzenie Marcina?

2 września 2017 | Aktualności | 0 komentarzy

Kochani !!!

Chcielibyśmy spełnić marzenie Marcina, u którego rozpoznano dystrofię mięśniową typu Duchenne’a – DMD.

Wpłaty prosimy dokonywać na konto
nr konta: 80 1750 0012 0000 0000 3312 1253.
Dopisek: „dla MARCINA”

Dziękujemy!

Poniżej list przesłany przez Marcina:

Szanowni Państwo,

Mam na imię Marcin. Mam 31 lat i od urodzenia choruje na postępującą Dystrofie mięśniową typu Duchenna (zanik mięśni). Od 18 lat poruszam się na wózku a od 4 lat mam tez respirator, który wspomaga mi oddychanie (nie mylić z leżeniem w łóżku). Interesuje się sportem przez duże S, muzyka, filmem, elektronika, grami i wszystkim po trochu. Lubię też czytać książki. Moim hobby jest pisanie bloga. Moim marzeniem a raczej potrzebą jest schodołaz, który pomógłby mi łatwiej wychodzić z domu i odciążyłby moją mamę od dźwigania. Mieszkam w bloku na parterze, lecz mam 7 schodów. Schodołaz ułatwiłby nam życie. Marzą mi się też wakacje, ponieważ od 5 lat nigdzie nie bylem a przydałby się oddech od codzienności. Miałem i mam nadal marzenie jechać na grób Naszego Papieża ale na razie jest to nieosiągalne. Dlatego proszę Państwa o pomoc i wsparcie odnośnie zakupu schodołazu i jak się uda wyjazdu na wakacje.

Pozdrawiam,
Marcin