W ten wyjątkowy dzień chcielibyśmy, żeby na twarzy każdej Pani zawitał uśmiech.

16 lutego 2019 | Aktualności | 0 komentarzy

Kochani,

Fundacja Piotrusia Pana zwraca się z uprzejmą prośbą o pomoc w organizacji imprezy z okazji Dnia Kobiet dla Mam dzieci z autyzmem i dla Pań, które zajmują się tymi dziećmi w przedszkolu „Niebieski Latawiec”.

W ten wyjątkowy dzień chcielibyśmy, aby na twarzy każdej Pani zawitał uśmiech.

Dlatego przygotowujemy wiele atrakcji, które pomogą ten uśmiech wywołać, będą kwiaty, kotyliony, szampan, loteria i prezenty. Jak byśmy mogli były by też brylanty;)

Chcemy, żeby w ten symboliczny sposób każda z 40 Pań została doceniona za trud codziennej opieki.

Fundacja Piotrusia Pana została powołana do niesienia pomocy materialnej i niematerialnej osobom w trudnych sytuacjach życiowych, wspierania rozwoju osobistego i zawodowego, a także podnoszenia jakości życia dzieci, młodzieży i osób dorosłych. W szczególny sposób adresujemy naszą pomoc do rodzin z dziećmi chorymi.

Napisaliśmy, że na imprezie w dniu 10 marca 2019 r będą kwiaty, kotyliony, szampan, loteria i prezenty. Kwiaty będą, bo wykonają je dzieci. Kotyliony również zrobią dzieci.

Brakuje prezentów dla 45 pań.

I tu ogromna prośba do Państwa. Chcielibyśmy, Paniom za ich trud w dniu ich święta wręczyć coś co Państwo mają w Swoich Firmach. Coś co macie Państwo najlepszego, czyli Państwa produkty. To tylko 40 sztuk, czyli „ziarnko na półce” w Państwa Firmie a jaki ogrom niespodziewanej radości u każdej z Pań, które to „ziarnko” od Państwa dostanie. Wierzymy, że zechcecie przyłączyć się do organizowania Dnia Kobiet i że „posiejecie swoje ziarnko”.

Bo to jest, tak : ”Trzeba sobie po prostu pomyśleć o czymś przyjemnym i cudownym – wyjaśnił Piotruś -i takie myśli uniosą Was w powietrze”

Pomyśleliśmy o Was.

Będziemy Państwu wdzięczni za zrozumienie i pomoc.

Chętnie powitamy Państwa w gronie Przyjaciół Fundacji Piotrusia Pana.

Wyrażamy również gotowość zamieszczania na stronie internetowej www.fundacjapiotrusiapana.pl, Państwa znaku firmowego. Pozwoli utrwalić pozytywny obraz Państwa marki w świadomości mieszkańców Wrocławia.

Przypominamy także, że darowizny, w myśl ustaw z 2004 roku o podatku dochodowym, mogą być odliczane od dochodu (przez osoby fizyczne – do 6% jego wartości, przez osoby prawne – do 10%).

Wpłat można dokonać również na w/w cel na konto
Fundacji Piotrusia Pana
koniecznie z dopiskiem: Dzień Kobiet
lub poprzez

Liczymy na Państwa pomoc i z góry dziękujemy za okazane wsparcie.
W razie dodatkowych pytań jesteśmy do Państwa dyspozycji fundacja@fundacjapiotrusiapana.pl

Piotr Klebaniuk

Zdjęcie kwiatów autorstwa Agnieszki Masłyka