Zbieramy na operację Mateuszka, który urodzi się z poważną wadą serca

3 lutego 2018 | Aktualności | 0 komentarzy

Fundacja Piotrusia Pana zwraca się z ogromną prośbą o pomoc w zbiórce pieniędzy na operację Mateuszka, który urodzi się z wadą HLHS – hipoplazją (niedorozwojem) lewej części serca.

Poruszeni informacją, że jedynym rozwiązaniem jest operacja maleństwa, która musi odbyć się zaraz po porodzie i to w klinice w Niemczech postanowiliśmy pomóc. Matka i jeszcze nienarodzony synek muszą być w klinice już 28 marca 2018r. Musimy zrobić wszystko, co w naszej mocy, aby dać mu największą szansę na przeżycie. Rodzice dziecka podczas poszukiwań trafili na jedno nazwisko – profesor Edward Malec – światowej sławy kardiochirurg. Udało się im zakwalifikować do leczenia w Klinice Uniwersyteckiej w Munster. To właśnie tam operuje się dzieci, dla których nigdzie indziej nie ma szans. Niestety, operacje odbywają się w Niemczech, a to wiąże się z olbrzymimi kosztami… Potrzeba na nią 360 tyś. złotych.

W związku z powyższym w dniach 10 i 11 lutego 2018 r. w godz. od 10:00 do 18:00 przeprowodzona będzie w Magnolia Park we Wrocławiu akcja: Serducho dla Serduszka, której celem jest zebranie środków finansowych na operację Mateuszka.

Fundacja Piotrusia Pana posiada możliwość przeprowadzenia zbiórek publicznych. Zbiórka publiczna „FUNDACJA PIOTRUSIA PANA POMOC OD SERCA” otrzymała numer 2018/567/OR z Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Wpłat można dokonywać również na konto fundacji, na które można zbierać pieniądze dla Mateuszka 80 1750 0012 0000 0000 3312 1253 Koniecznie dopisek: ”Serducho dla Serduszka”. Kochani to się musi udać !!! Więcej o Mateuszku i Jego Mamie tutaj https://www.siepomaga.pl/mateusz-kozak