Zbieramy na rehabilitację Krzysia

19 marca 2018 | Aktualności | 0 komentarzy

Szanowni Państwo,

Mam na imię Krzysztof, w tym roku skończyłem 26 lata. W wieku 2 lat zachorowałem na nowotwór oka (Retinoblastoma). Po szczegółowej diagnostyce lekarz prowadzący podjął trudną, ale ratującą mi życie, decyzję o konieczności usunięcia prawej gałki ocznej. W tym czasie w klinice przeprowadzone zostały dalsze szczegółowe badania, które ujawniły u mnie kolejną straszną chorobę zanik mięśni (Dystrofia Mięśni typu Duchenne’a – DMD).

Po powrocie do domu całą energię naszej rodziny pochłonęły codzienna rehabilitacja, wyjazdy na turnusy rehabilitacyjne, do sanatoriów oraz szpitali rehabilitacyjnych, tak minęło nam ostatnie ponad 20 lat. Obecnie poruszam się wyłącznie na wózku, jestem w pełni zależny od moich rodziców. Jak dobrze jest żyć, teraz wiem, życie jest piękne, pomimo tylu bolesnych lat. Bardzo chcę walczyć o moje życie, ale aby to mogło się spełnić, potrzebuję codziennej rehabilitacji oraz możliwości wyjazdów rehabilitacyjnych, niestety ze względu na obecną sytuację finansową, nie mogę sobie na to pozwolić. Koszt miesięcznej rehabilitacji to 800 zł. Zwracam się z gorącą prośbą o pomoc finansową. W wieku 2 lat pokonałem nowotwór, mam nadzieję, że dzięki Państwa pomocy finansowej i tym razem się uda.

Serdecznie pozdrawiam,
Krzysztof Kowalski